להיות מיילדת בישראל. מיילדות הינו תחום ייחודי העומד בפני עצמו . תחום זה עוסק בבריאות האישה , מעקב במהלך הריון, הדרכה הנחיה והכנה לקראת לידה, ליווי האישה בלידה ויילוד העובר תוך שמירה על בריאותו ובריאות אימו, טיפול באם והיילוד בתקופת משכב הלידה, הדרכה להנקה וטיפול ביילוד והיולדת להתאוששות טובה של הגוף והנפש. לעיתים, למרבה הצער יילוד וליווי הורים בלידות שקטות - בהן העובר נולד ללא רוח חיים. תמיכה רגשית ליולדות לפני ולאחר לידה .. וגם עריכת מחקרים ואקדמיה בתחום המיילדות.
#מיילדות היא לא רפואה והיא לא לגמרי סיעוד מבחינה מקצועית. אולם בארץ המיילדות היא תחום בסיעוד והמיילדות ברובן הן אחיות שהשלימו הכשרה למיילדות (בעולם - ברוב המדינות לומדים ישירות 3 שנים מיילדות).
מקצוע המיילדות דורש אנרגיה פיזית ונפשית גבוה, ויחד עם זאת מתגמל ברמות גבוהות מבחינה ריגשית. לעיתים הוא גובה מחיר בריאותי בשל רמת לחץ גבוהה, עבודה פיזית קשה, ותחום שהוא ״הליכה על חבל דק״ רוב הזמן, בשל האפשרות לגרימת נזק בלתי הפיך בשל חוסר תשומת לב או הסחת דעת רגעית. דרושה מהמיילדת יכולת גבוהה לתימרון במצבים המשתנים במהירות .
זהו התחום היחיד בו מטפלים במקביל שני מטופלים. מה שמוסיף לגודל האחריות והעומס הרגשי. על מנת להיות מיילדת נדרש בראש וראשונה - לב. הקירבה הפיזית והרגשית ליולדת היא גדולה וכן לעובר ולמשפחה. הנגיעה היא באחד מארועי החיים המשמעותיים ולכן למיילדת משקל רב בחווית הלידה - לכל מילה, מבט עיניים, פעולה והבעה שלה, יש משקל והשפעה גדולה על היולדת היילוד ובני המשפחה.
# בפועל, רוב המיילדות בארץ עובדות בחדרי לידה שבתוך בתי חולים ועובדות במקביל לרופאי נשים בתחום המיילדות שעוסקים בהריון בסיכון גבוה והמיילדות עוסקות בסיכון נמוך. כמו שאר האחיות, העבודה היא במשמרות עם דרוג של יחידת טיפול נמרץ, ותגמול על פי ותק, חלקיות משרה, וסוג המשמרות שעבדה בפועל .
# מרכזי לידה - חלקם בסמוך לחדרי לידה שבבתי חולים וחלקם מרכזים עצמאים מחוץ לבתי החולים שמנוהלים על ידי מיילדות. וישנן מיילדות שמקבלות לידות בבית תחת נהלים קפדניים. בדרך כלל שתי מיילדות יחד ובקרבה לבית חולים. להיות מיילדת - להביא חיים ולגעת בחיים.
אתי יונה. מיילדת
אתי יקרה, מרתק העיסוק שלך, ובטוח שיש לך את הלב הדרוש... הלידה היחידה שלי היתה בקיסרי, ובטוח היתה שם גם מיילדת, אבל אני הרגשתי בטיסה ארוכה שנחתתי ממנה רק שבוע יותר מאוחר😜.. אז לא יכולה לומר על הניסיון שלי עם מיילדת, אך כן רוצה לשאול, האם את סופרת את מספר הלידות שקיבלת בכל השנים?