אחות מיון או בשמה הרשמי אחות במחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) היא אחות שלמעשה מתמקדת בתחום הרחב של רפואה דחופה -פנימי, כירורגי, אורטופדי ואפילו נגיעות מתחום הפסיכיאטריה ואחרים. כאחות במיון נדרשת יכולת זריזות (ידיים ומחשבה), עבודה במקביל, יכולת תקשורת בינאישית טובה ובעיקר להיות מסוגל לעמוד בלחצים ולא לאבד את זה.
בכל משמרת אפשר להיות מוצב במקום אחר במיון ולחוות עבודה קצת שונה מה שנותן מגוון לאופי העבודה (למרות שיש מיונים היום שכבר יש חלוקה לאגפים ופחות למיונים אבל בגדול עדיין יש עבודה עם חולים מסוגים שונים):
*המיון הפנימי: עבודה עם חולים עם כל מגוון הבעיות הפנימיות, התמודדות עם מצבים אקוטים כמו הפרעות קצב, אוטם בשריר הלב, תסחיף ריאתי, ספסיס, שבץ מוחי, הפרעות אלקטרוליטריות, DKA ועוד. יש גם את המצבים השכיחים והרגועים יותר כמו חום, חולשה, התעלפות, התקף חרדה ועוד רבים וטובים.
*מיון מהלכים (קיים בחלק מבתי החולים) לחולים הקלים יותר שאינם צריכים מיטה ומתניידים בין חדר אחות לחדר רופא, לרנטגן וכו'. *המיון הכירורגי: עבודה עם שלל החולים הכירורגים ופצועי טראומה למיניהם *המיון האורטופדי שבו רואים הרבהההה כאבי גב ושבר צוואר ירך יחד עם כל מגוון הבעיות האורטופדיות הדחופות. שם האחות היא לא פעם יד ימינו של האורטופד- מסייעת בחדר תפירה, חדר גבס, סדציות שיש צורך לבצע לא פעם וכו'. במיון הזה צריך הרבה סבלנות ואורך רוח.
**במיונים הללו האחות מקבלת חולים, מטפלת לפי הטיפול הרפואי שנרשם, משחררת או מאשפזת לפי הוראה ובעיקר דואגת לתפעול השוטף. חשוב לזכור כי האחיות הן רוב הצוות הקבוע במיון ומכירות את המיון הכי טוב שיש וגם לאט לאט רוכשות כמו "חוש שישי" לזיהוי חולים קשים מבין עשרות 😉
#חדר הלם: טיפול בחולים הקריטיים ופצועי הטראומה הקשים. אולי לא ברמת טיפול נמרץ אך יש צורך להכיר היטב כיצד להתנהל בחולים אלה ולרוב הכניסה לחדר הלם היא רק אחרי תקופה ניכרת שמספיקים לרכוש ניסיון בחולים המגיעים למיונים השונים.
#טריאג' (המיון הראשוני): החלק החשוב שבו מזהים הכי מוקדם את החולים הקשים, ממש שולפים את אלה שהכי דחופים מבין הבאים בשערי המיון. אומנם זה עבודה סיזיפית אבל שם יש צורך באחיות מיומנות ולפחות אחת עם על בסיסי על מנת לא לפספס.
#חשוב גם לזכור שצוות המיון צריך להיות המיומן ביותר בהתחלת הפעלת שרשרת אירוע רב נפגעים, טוקסיקולוגי המוני, ביולגי וכו' (שעת חירום) ועל כן מתבצעים לא מעט תרגילים מתוכננים ופתע.
האתגרים שהעבודה במיון מציבים הם בין השאר הם עומס החולים (שמתרחש לעיתים ואז יש צורך בניהול נכון של המיון על מנת לא לפספס אף חולה ורצון אמיתי של כל הצוות במשמרת לסייע כי במיון עובדים ביחד!), אלימות כלפי הצוות (בדרך כלל התלונה של אנשי הצוות נסגרת מ"חוסר ענין לציבור") ומראות/תחושות/רגשות לא ממש קלים לעיכול כשרואים ילדה בת שנתיים שהגיעה מתה ושרופה מכף רגל ועד ראש, ילד בן 3 שנפגע בתאונת דרכים שלא הצלחתם להציל, בת 30 שמתה מתסחיף ריאתי ואתם עדים לפרידה הקורעת לב של אמא שלה, בת 60 שליוותם אותה לתוך המיון והיא פשוט התמוטטה לכם בידיים, מישהו שקיבל כדור לתוך הפנים או בן 40 שמת לכם מדיסקציה של האורטה שניה אחרי שדיברתם איתו בשיחת "מה נשמע". זה תחום מעניין מאוד אבל לא מתאים לכל אחד.
שלום, אם הינך אח\ות העובד\ת באחת המחלקות הבאות: מיון, טיפול נמרץ, כירורגיה. המודעה הזו פונה אלייך!
שמי גרייס קאמר, אחות מוסמכת וסטודנטית לתואר שלישי באוניברסיטת חיפה. במסגרת הלימודים אני חוקרת את התופעה של עקה מוסרית בקרב הצוות הסיעודי בישראל. עבודת המחקר נעשית בהנחיית פרופ' דניאל שפרלינג. אבקש את אישורך להשתתף במחקר שבמסגרתו אוכל לראיין אותך. הראיון יעשה באופן אנונימי והוא יארך במשך כשעה. הראיון יוקלט ויתומלל לצורך ניתוח הנתונים. הראיון יתקיים לפי בחירתך בין אם באופן פרונטלי ובין אם באמצעות תוכנת ZOOM. ניתן לקבל מידע נוסף על תוכנית המחקר, ו\או ליצור עימי קשר במייל: gqamar@campus.haifa.ac.il , או בטלפון 052-6618562.
תודה סיוון, מאלף לקרוא. תחום מעניין מעין כמוהו. לא סתם עשו המון סרטים על חדר מיון. החיים כמו סרט😜